Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@08:31:24 GMT

۵۵ هزار میلیارد تومان تنخواه بانک مرکزی به دولت روحانی

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۹۱۳۵۶

۵۵ هزار میلیارد تومان تنخواه بانک مرکزی به دولت روحانی

به گزارش ایرنا از خبرگزاری صداوسیما، «علی صالح‌آبادی» روز دوشنبه در جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه یکی از برنامه‌های ما در دولت سیزدهم کنترل تورم است، افزود: بخشی از کنترل تورم موضوع عرضه است که البته خارج از کنترل ما به عنوان بانک مرکزی است مثل افزایش قیمت‌های جهانی، به وجود آمدن بحران اوکراین و یا افزایش قیمت نهاده‌ها در دنیا که تورم را در آمریکا و اروپا هم بالا می‌برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: یک تورم از جانب تقاضا داریم که بحث کسری بودجه دولت و نقدینگی است و ما باید آن را در دولت دنبال کنیم و یک بحث هم سطح انتظارات است که بر روی تورم این سه مقوله اثرگذار هستند.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: در بحث نقدینگی و کسری بودجه دولت، با سازمان برنامه و وزارت اقتصاد شورایی تشکیل داده‌ایم و اسم آن را شورای ثبات مالی گذاشته‌ایم تا از منابع بانک مرکزی اضافه برداشت نداشته باشند.

کسری بودجه یکی از ریشه‌های تورم مزمن در اقتصاد ایران است

وی در ادامه یکی از ریشه‌های تورم مزمن در اقتصاد ایران را کسری بودجه دولت دانست و گفت: دولت بودجه خود را به‌گونه‌ای می‌بیند که معمولاً به کسری بودجه می‌انجامد و کسری بودجه هم یعنی تورم، چون از بانک مرکزی پول می‌گیرند اسمش تورم می‌شود.

صالح‌آبادی تصریح کرد: این موضوع را با جدیت دنبال می‌کنیم آقای رئیس‌جمهور هم خط قرمز خود را این موضوع قرار داده‌اند که پایه پولی را بی‌دلیل افزایش ندهیم.

وی با بیان اینکه در قانون بودجه بانک مرکزی هرسال ۳ درصد بودجه را باید به دولت تنخواه بدهد و این یعنی چاپ پول محض و هر سال همین‌طور بوده است، گفت: بانک مرکزی پارسال حدود ۵۵ هزار میلیارد تومان پول چاپ کرده و به دولت داده است البته سال‌های قبل هم همین‌طور بوده است.

به گفته رئیس کل بانک مرکزی یکی از ریشه‌های تورم همین است و اگر دولت به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کند که منابع خودش را بتواند تامین کند و به این پول نیازی نداشته باشد یعنی پول چاپ نشود طبیعتاً می‌تواند کمک‌کننده باشد.

وی افزود: البته امسال با دولت هماهنگی کرده‌ایم که تا الان از این رقمی که می‌تواند تحت عنوان تنخواه بهره ببرد کمترین استفاده را داشته باشد.

صالح‌آبادی با بیان اینکه بانک‌ها زمانی که ناتراز می‌شوند، از بانک مرکزی اضافه برداشت می‌کنند، گفت: یکی دیگر از ریشه‌های تورم ناترازی بانک‌ها است.

انتشار فهرست دریافت‌کنندگان تسهیلات کلان

وی در حاشیه جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس درباره انتشار فهرست دریافت‌کنندگان تسهیلات کلان که قرار بود تا پایان خرداد اعلام شود، گفت: طبق قانون بودجه ۱۴۰۱ بانک مرکزی باید در قالب جداول مشخصی این‌ها را اعلام می‌کرد و از اوایل سال هم این کار شروع شده و بانک‌های مختلف آمارشان را به بانک مرکزی ارسال کرده‌اند و بانک مرکزی هم در سایت خود همه این‌ها را اطلاع‌رسانی کرده است.

رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: اگر موارد معدودی هم مانده باشد آن‌ها هم به‌زودی اطلاع‌رسانی می‌شود.

وی در ادامه درباره آخرین وضعیت اعطای تسهیلات فرزندآوری از سوی بانک‌ها هم گفت: تمام تکالیفی که در قانون بودجه ۱۴۰۱ برای نظام بانکی در نظر گرفته شده بود به‌ویژه همه بخشنامه‌های مربوطه را اعلام کردیم. تا اواخر فروردین همه بخشنامه‌ها به بانک‌ها اعلام شده و بانک‌ها هم کار را در موضوعات فرزندآوری و ازدواج و سایر فصولی که در قانون دیده شده را شروع کرده‌اند و ما هم بر عملکرد آن‌ها نظارت می‌کنیم که این اتفاق بیفتد.

صالح‌آبادی بیان کرد: اگر بانک‌ها تخلف در اجرای تکالیف ابلاغ شده بانک مرکزی داشته باشند، هیئت‌های انتظامی این موارد را بررسی و با آن‌ها برخورد می‌کنند.

منبع: الف

کلیدواژه: ریشه های تورم صالح آبادی بانک مرکزی کسری بودجه بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۱۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوام روند نزولی نرخ تورم

آخرین آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد رشد حجم پول به عنوان شاخص سنجش انتظارات تورمی، در زمستان ۱۴۰۲ به کمترین رقم از خرداد ۹۷ تا کنون رسیده است.

به گزارش مشرق، آمارهای بانک مرکزی از شاخص های پولی حاکی از آن است که رشد حجم پول در زمستان سال گذشته به کمتر از ۲۵ درصد رسید.

شاخص رشد حجم پول، یکی از معیارهای سنجش انتظارات تورمی در جامعه به شمار می‌رود. در شرایطی که جامعه انتظار افزایش تورم را داشته باشد، افراد با هجوم به بازار دارایی‌ها و خرید کالاهای سرمایه‌ای نظیر طلا، ارز و ...، تلاش می‌کنند سرمایه‌های خود را از تورم حفظ کنند. این اقدام با تبدیل شبه پول به پول، باعث افزایش سریع حجم پول می‌شود و سهم پول به عنوان بخش سیال نقدینگی را افزایش می‌دهد.

بالا رفتن نرخ رشد حجم پول به معنی رشد تقاضا و در نتیجه رشد تورم از ناحیه افزایش تقاضاست؛ بر همین اساس، کاهش نرخ رشد حجم پول، به معنای فروکش کردن انتظارات تورمی و حاکم شدن چشم انداز مثبت از روند نزولی تورم در ماه‌های پیش رو است.

اجرای سیاست تثبیت اقتصادی توسط بانک مرکزی طی حدود ۱۵ ماه گذشته، باعث شده بازار ارز و دیگر بازارهای دارایی ثبات بیشتری را نسبت به پیش از اجرای این سیاست تجربه کنند. محمدرضا فرزین از زمان ورود به بانک مرکزی، با معرفی و اجرای سیاست تثبیت، «پیش‌بینی‌پذیر کردن شاخص‌ها» را هدف خود از اجرای سیاست تثبیت اعلام کرد.

تورم نقطه به نقطه در آستانه بازگشت به کانال ۲۰ درصدی

آخرین گزارش‌های مراجع آماری هم نشان می‌دهد نرخ تورم در فروردین در ادامه روند ماه‌های اخیر نزولی بوده است.

در همین رابطه مرکز آمار از بازگشت تورم سالانه به کانال ۳۰ درصد خبر داد و اعلام کرد نرخ تورم سالانه در فروردین امسال به ۳۸.۸ درصد کاهش یافته است.

طبق اعلام مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه هم در فروردین امسال به ۳۰.۹ درصد کاهش یافت و در آستانه بازگشت به کانال ۲۰ درصدی است. بانک مرکزی هم به تازگی از کاهش تورم نقطه به نقطه مصرف کننده به کمتر از ۳۵ درصد خبر داد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • جنجال هوخشتره و چاپ پول؛ شاخص محرمانه تورم را چه عددی حساب کرد؟
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم
  • «همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور
  • شما یا نمیدانید یا میخواهید که ندانید!
  • سرگیجه با آمار تورم
  • واکنش همتی به اعلام نرخ تورم نقطه به نقطه فروردین از سوی بانک مرکزی
  • تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • نرخ تورم در دولت رئیسی چند؛ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟
  • تورم در دولت رئیسی چند؟ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟
  • چگونه می‌توان با بیماری هلندی مقابله کرد؟